Daudzkrāsaini marinējumi, kas kārtīgi sarindoti plauktā pa datumiem, svaigi cepta saldskābmaize un senatnīgi trauki, kas gaida savu kārtu uz mazgāšanu. Tās ir pazīmes, ka šo pavisam nelielo, tomēr efektīvo lauku mājas virtuvi lieto un liek pie darba ikdienā.
Viss pa rokai
Neskatoties uz virtuves ierobežoto platību, viņām nebija jāatsakās no ierastajiem un iemīļotajiem virtuves piederumiem. Kā tā? To izdevās panākt, apdomīgi saplānojot mantu glabātavas. Pieliekamie, atvilktnes, plaukti, stangas, ratiņi un burkas – katrai lietai ir atrasta sava mājvieta, izmantojot plašumus gan horizontāli, gan vertikāli.
Darboties pa paralēli
Viens no šīs virtuves ērtuma noslēpumiem ir atsevišķas zonas mazgāšanai, sastāvdaļu griešanai un silto ēdienu gatavošanai. Tā pietiek vietas, lai to visu būtu ērti darīt vienlaikus, netraucējot otru, kas rosās virtuvē.
“Pārāk maz vietas? Papildu vietu var iegūt ar kompaktajiem ratiņiem – pārvietojama mantu glabātava un darba virsma vienlaikus.”
Hanss Blumkvists Interjera dizainers
Pašu gatavotas delikateses
Abām iemītniecēm gandarījums ir pašu sarūpētie pārtikas krājumi. Viņas prot pagatavot garšaugu maisījumus, ievārījumus un visgardāko saldskābmaizi. Viņas visu cenšas gatavot pašas, lai mazāk pirktu veikalā.